Askelmerkkien hakua

Uusi lukuvuosi alkaa ensi viikolla. Ensimmäisen kerran lasken, kuinka monta tällaista aloitusta minulla on mahdollisesti urallani jäljellä. Tänä syksynä minulla ei ole omaa valvontaluokkaa. Jos pysyn terveenä, kunnossa ja elossa, minulla voi olla korkeintaan kolme valvontaluokkaa enää. Hyvästelin keväällä neljännen oman valvontaluokkani, joten olen nyt jo urani loppupuoliskolla. Minun ikäluokkani alkaa olla koulumme senioriosastoa, moni kollega jää eläkkeelle, osa vaihtaa opettajantyöt muihin töihin. Minä olen ajatellut jäädä eläkkeelle aikoinaan suomen kielen ja kirjallisuuden opettajana.

Vaikka nautin valtavasti työstäni, uusi lukuvuosi haasteineen näyttää näin lähtöviivalta katsottuna pitkältä taipaleelta. Joka vuosi haaveilen siitä, että osaan jakaa voimani oikein ja keskittyä oleellisiin asioihin. Nyt pitää ottaa vain kalenterit ja muistikirjat hyvissä ajoin esiin ja kirjoittaa asiat ylös ja priorisoida oma tekeminen. Varsinaisen opetustyön lisäksi minulla on ainakin pari työryhmää, joissa toimin aktiivisesti ja joiden kautta haluan kehittää toimintaa sekä koulumme että koko kunnan tasolla. Se tuntuu mielekkäältä, mutta myös sopivasti haastavalta.

Tärkein asia on huolehtia omasta jaksamisestaan. Aion tehdä töitä pääsääntöisesti arkisin klo 8 – 16. Haluan ehtiä myös liikkumaan, kokkailemaan, pitämään yhteyttä perheen ja ystävien kanssa, lukea ja rentoutua.

Tänään käyn poikkeamassa työpaikalla ja haen kalenterini. Sitä ennen käyn pienellä lenkillä ja mietin loppuviikon ruokalistan ja kirjoitan kauppalapun. Minulle arjenrutiinit ovat voimavara ja siksi töiden alkaminen tuntuu todella mukavalta.

Mukavaa arjen alkua sinullekin!

Jos haluat keskustella siitä, millaiset asiat kannattelevat arjessa, kirjaudu opettajainhuoneeseen keskustelufoorumille!

Leave A Comment