Työkalut avuksi

Toinen varsinainen työaamu. Rikkonainen yö takana, aamupalalla alkaa jo työajatuksia pyrkiä päähän. Kello on vasta 06, joten ”ei saa” vielä alkaa tehdä töitä. Raivostuttavaa. Ei tämä näinkään toimi. Minun pitää olla työpaikalla vasta klo 9.45 joten tässä on runsaasti aikaa tehdä jotakin ihan oikeaa. En voi viettää aamua rauhassa, jos otsalohkossa koko ajan tykyttää. Sitä paitsi minä olen luovimmillani juuri aamun tunteina.

On siis otettava työajanseurantalaskuri käyttöön. Jos edelleen pidän päivittäisen työajan kohtuudessa, eihän se haittaa, mihin aikaan vuorokaudesta töitä teen. Jos teen pari tuntia töitä jo aamulla, saan lyhentää sen iltapäivän tunneista. Siis niistä ”omista työtunneista”, en tietenkään opetuksesta.

Minulla oli työajanseurantasovellus käytössä jo muutama vuosi sitten. Aloin seuraamaan työaikaani, koska olin aika kovilla tuolloin myös siviilielämässäni. Kirjoitin kokemuksistani täällä. Nyt en valitettavasti muista, mitä työajanseurantalaskuria tuolloin käytin, niinpä lueskelin vinkkejä Taimerin sivustolta. Päädyin kokeilemaan Togglia, joka kuulosti tutulta ja jossa on ilmeisesti sopivat ilmaiset ominaisuudet.

Nyt voin siis hyvillä mielin avata Wilman, lukaista viestit ja alkaa työstää muutamaa aamulla päähän pulpahtanutta ajatusta.

1 Comment

  1. AMK

    Kun julkaisin tämän tekstin, tulinkin toisiin ajatuksiin. Pyhitän sittenkin aamuni vain aamutoimilleni ja menen työpaikalle aikaisemmin ja teen aikomani työni vasta siellä. Tällainen hidas aamu on ihan liian kallis tuhlattavaksi työajatuksille, jos ne voi vielä siirtää etäämmälle.

Leave A Comment