Oppimisesta ei tarvitse pitää lomaa

Tänä vuonna kesälomani alkoi vasta kesäkuun puolessa välissä. Olen ollut virallisesti lomatunnelmissa vasta kolme viikkoa. Viime vuonna innostuin loman alkajaisiksi tekemään dokumenttielokuvan. Tänä vuonna innostuin yllättäen ompelemisesta. Parissa päivässä ompelin itselleni topin, uimapuvun yläosan ja kokopitkän hellemekon. Kaikki nämä syntyivät samoilla kaavoilla, joten hyvä pohjatyö eli kaavojen jäljentäminen takasi sen, että työ sujui lopulta sangen vaivattomasti ja nopeasti. Samalla tuli käyttöä aikoja sitten hamstraamilleni kankaille, ainoastaan uimapukukankaan kävin ostamassa erikseen.

Lomalla on hyvää aikaa tehdä jotain sellaista, johon normaalisti ei arjessaan ryhtyisi. Lomalla on aikaa heittäytyä uusiin asioihin, koska kerrankin sellaiseen on aikaa. Minulle usein riittää, että teen jonkun yhden uuden jutun. Tosin nyt kun olemme jo useampana kesänä remontoineet kesämökkiämme, olen myös siellä oppinut tekemään uusia juttuja. Tänä kesänä kunnostin vanhan pihakalustomme. Sekin tuotti valtavasti tyydytystä.

Olen ehtinyt tänä kesänä kuuntelemaan ja lukemaan paljon kirjoja. Niistäkin oppii koko ajan uusia asioita mm. historiasta ja siihen liittyvistä henkilöistä. Koska en ole enää somessa, minun päiväni täyttävät mm. Jänerfeldtien, Erkkojen, Ahojen ja Sibeliuksien perheiden kuulumiset. Heidän elämänsä on minulle tällä hetkellä tutumpaa kuin satunnaisten tuttavien elämä, jota ennen seurasin esim. Facebookissa.

Kesää on vielä rutkasti jäljellä ja vielä on aikaa perehtyä vaikka mihin mukavaan puuhaan. En ole suunnitellut tätä kesää millään tavalla etukäteen, joten en voi vielä tietää, mitä kaikkea vielä tänä kesänä voin oppia. Syksyksi on kaikkea uutta tiedossa, mutta niitä asioita en halua ajatella vielä etukäteen. Nyt on kesä ja siitä täytyy nauttia juuri nyt!

Leave A Comment